Deze Klik aan klik uit / KAKU / COCO / Trust informatie pagina...

....heeft als doel,  een verzamelpagina met kennis te zijn, die andere gebruikers kunnen gebruiken.
Ik dank dan ook iedereen, die ergens op het vrije internet een stukje heeft achter gelaten.
Toepassing van KlikAanKlikUit modules Inleiding Trust levert onder merknaam KlikAanKlikUit (of Trust Smart Home) modules waarmee bijvoorbeeld verlichting of rolluiken kunnen worden geschakeld met behulp van een afstandsbediening. Wanneer ook de ICS-2000 Internet Control Station wordt aangeschaft, ontstaat een domotica-systeem dat automatisch schakelacties kan uitvoeren, maar dat ook bestuurd kan worden middels een app op een smartphone of tablet. Met KlikAanKlikUit modules is het onder andere mogelijk om: bestaande verlichting te schakelen en dimmen, het huis te beveiligen, zonwering of rolluiken te bedienen, draadloze of draagbare deurbellen te plaatsen en elektrische apparaten aan- of uit te schakelen. KlikAanKlikUit producten kunnen worden gekocht bij een bouwmarkt (Gamma, Praxis) maar ook bij online winkels (bol.com). Het assortiment van beschikbare modules bestaat uit zenders (in de vorm van een afstandsbediening of een schakelaar die aan de wand kan worden gemonteerd, ontvangers (schakelaars of dimmers in de vorm van een stekkerdoos of voor inbouw), en besturing van rolluiken. En verder: IP-camera, componenten om een bewakingssysteem op te zetten en RGB LED-lampen waarvan de kleur en intensiteit naar believen ingesteld kunnen worden. Ik heb de Trust Smart Home centrale ICS-2000 in gebruik gehad voor het schakelen van lampen en rolluiken. Overigens heb ik nu de HomeWizard actief, maar deze wordt meer gebruikt voor het bijhouden van energie verbruik en opwekking (via de EnergyLink) en van de gegevens van een weerstation en camera's.

(bron: https://gertvanvoorst.nl/domotica_kaku.html)


Handleidingen van de modules

https://www.klikaanklikuit.nl/nl/downloads/


Overzicht

Welke Modules's waren er vroeger (NIET UP-to-Date):

Echter tegenwoordig zijn er ook de ZIGBEE modules. Deze heb ik ook in gebruik. https://www.klikaanklikuit.nl/kaku-icm-zigbee

Zenders

YCT-100
afstandsbediening 16 kanaals
PA3-1000R
promotieset
TMT-2100
afstandsbediening met ingebouwde tijdschakelklok
KCT-101
sleutelhanger afstandsbediening
WST-8700
draadloze wandschakelaar
PIR-2000
draadloze bewegingsmelder
WSR-1000
inbouw wandschakelaar

Ontvangers

YC-412
dimmer contactdoos, max.400W
YC-1000
aan/uit contactdoos, max 1000W
YC-3500
aan/uit contactdoos, max 3500W
CM-300
dimmer inbouw ontvanger max. 300W
CM-1000
aan/uit inbouwontvanger max. 1000W
SUN-500
gordijn/zonwering ontvanger
TVP-102
universele tv-protector set
HDR-105
halogeen trafo-dimmer

Deurbellen

CDB-6500A
gong + drukknopzender
CDB-6500B
gong + inbouwzender
CDB-6500C
uitbreiding gong
ML-8300R
gong/contactdoos + drukknopzender
Omdat ik zelf dagen aan het zoeken ben geweest naar de juiste instellingen, programma’s, mogelijkheden en configuraties, heb ik mijn stappen beschreven op deze website. Ik hoop dat jullie er iets aan hebben, waarbij gezegd dient te worden dat ik geen enkele verantwoordelijkheid neem voor de inhoud en de werking, aangezien ik alles via forums en wiki pagina’s heb verzameld. Wel hoop ik dat je er veel plezier aan kunt beleven, zoals ik dat tot nu toe ook doe.

MOOI , MOOI....