Deze Homey informatie pagina...

....heeft als doel,  een verzamelpagina met kennis te zijn, die andere Arduino gebruikers kunnen gebruiken.
Ik dank dan ook iedereen, die ergens op het vrije internet een stukje over de HOMEY heeft achter gelaten.

Overzicht

Homey, Revolutionaire Connected Domoticabox


Zoals aangekondigd op mijn webpagina BLOG. De volgende fase in huis automatisering ofwel slimme huis is voor mij momenteel spraak gestuurd. Met bewegingen zoals een xbox-kinect of google-glass achtig interface zal nog even duren.
De Google Home en de Echo Dot/Alexa zijn nog niet in het Nederlands. Maar gelukkig de Homey WEL. Dus kerst, sint en verjaardagscadeau in 1 en een Homey gekocht.
Het opstarten gaat eenvoudig via setup.athom.com. Doe dit wel vanaf je telefoon i.v.m. het SSID contact en het omschakelen. Het account en de Homey APP, kun je evt ook al van te voren installeren en maken.
Je krijgt contact met de Homey, maar die weet dan nog niets. Nu als eerste APP’s toevoegen. Ik begon met klik aan klik uit en een schakel unit. Helaas ging het in leren al direct fout. Het koppelen van de homewizard via de app. werkte perfect. het uitlezen van de temperatuur sensoren werkt gelijk. Dus voor alles wat je in je “slimme huis“ wilt schakelen is een Homey-app nodig. Dus net als ik heb gedaan. Kijk in de app-store of voldoende van jouw spullen ondersteund worden om de aanschaf van 300 euro, rendabel te maken. Ik noem dat elders op deze website ‘slim kopen”.
Leesvoer: de site van Athom en het forum
of
Tweakers form
Kijkvoer is er op YOUTUBE ook voldoende
.

HOMEY website

https://blog.athom.com/2017/07/21/beginnen-met-huisautomatisering/?lang=nl
Verbetering in de timeline
https://apps.athom.com/app/com.lg.ir


https://www.thesmarthouse.nl/homey.html

https://apps.athom.com/app/com.lg.ir

https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1592614/last

Protocol verhaal
https://blog.athom.com/2017/12/21/zigbee-vs-wifi-protocollen-vergelijking-slimme-verlichting/?lang=nl

https://www.athom.com/nl/ondersteuning/KB000040/ https://www.athom.com/nl/ondersteuning/KB000037/ https://blog.athom.com/2017/03/10/waarom-verschillende-domotica-technologieen-bestaan/?lang=nl https://www.livinium.com/nl/product/homey-revolutionaire-connected-domoticabox/ https://iotdomotica.nl/home-domotica/homey-en-google-home-duizenden-apparaten-bedienbaar-googles-spraak-assistent-smarthomeplatform-homey http://www.automatedhome.co.uk/hardware/uk-launch-for-homey-smart-home-hub-with-z-wave-zigbee-wifi-ble-ir-433-868-mhz.html https://apps.athom.com/app/com.homewizard https://www.athom.com/nl/talks-with-homey/# https://www.athom.com/nl/usecases/ https://www.athom.com/nl/homey/ plaatje onderaan https://www.athom.com/nl/homey/technologie/ Specium plaatje


Omdat ik zelf dagen aan het zoeken ben geweest naar de juiste instellingen, programma’s, mogelijkheden en configuraties, heb ik mijn stappen beschreven op deze website. Ik hoop dat jullie er iets aan hebben, waarbij gezegd dient te worden dat ik geen enkele verantwoordelijkheid neem voor de inhoud en de werking, aangezien ik alles via forums en wiki pagina’s heb verzameld. Wel hoop ik dat je er veel plezier aan kunt beleven, zoals ik dat tot nu toe ook doe.

MOOI , MOOI....